What moves your world

Moog rijsimulator helpt Dallara de prestaties van raceauto's te verbeteren en coureurs te trainen

Moog Inc.’s industriële groep heeft een rijsimulator met uitstekende prestaties geleverd aan Dallara, fabrikant van raceauto’s, voor het testen van raceauto’s en het simuleren van rijgedrag. Dallara was op zoek naar een manier om de productontwikkelingstijd effectief te verkorten en de kosten van testen en het trainen van coureurs te verlagen in vergelijking met het testen op het cricuit. Dallara vroeg Moog, marktleider in electrische 6 DOF (six degrees of freedom) motion systemen, het motion systeem en de software voor de rijsimulator te leveren. De oplossing is gebaseerd op zeer precieze motion simulatietechnologie die al tientallen jaren wordt gebruikt in innovatieve systemen voor testen en trainingen in de luchtvaart-, defensie- en automotive-industrie.

Dallara Automobili, gevestigd te Varano Melegari in Italië, biedt ontwerp, techniek en support aan raceautoteams. Sinds de rijsimulator in 2010 werd geleverd, heeft Dallara veel voordelen behaald met het Moog Testsysteem, zoals de besparing op trainingstijd en -kosten, waarbij problemen en veiligheidskwesties die op racebanen kunnen voorkomen werden weggenomen en een betere evaluatie van ontwerpkeuzes en vroegtijdige feedback in de ontwikkelingsfase mogelijk werd.

De geavanceerde rijsimulator werd speciaal ontwikkeld voor testen en simulatie in de motorsport. Voor deze toepassing zijn een zeer lage latentie, hoge versnelling en grote snelheid nodig, omdat coureurs het gedrag van de auto zo nauwkeurig mogelijk moeten ervaren. Voor het 6 DOF motion-systeem ontwierp Moog nieuwe servoactuatoren met een hogere stijfheid bij een lager gewicht zodat deze zouden voldoen aan de strikte specificaties voor frequentieresponse. De integratie van een Moog control loading systeem om de  force feedback te simuleren, de speciale vorm en constructie van de dome, en het hoogwaardige visuele systeem hebben mede bijgedragen aan het verbeteren van de precisie van het systeem.

“Gedurende de twee jaar dat deze simulator al wordt gebruikt, is deze onmisbaar gebleken voor het verminderen van de ontwikkelingstijd en -kosten voor nieuwe producten, de kosten voor optimalisatie van de autoconstructie en de kosten voor het trainen van coureurs bij de voorbereiding op de race,” zegt Andrea Pontremoli, CEO en Algemeen Directeur van Dallara. "De simulator heeft enorm bijgedragen aan de evaluatie en verfijning van auto-onderdelen en de carrosserie van een auto, voorafgaand aan de productiefase. We hebben bijvoorbeeld het aantal prototypes verminderd – de meeste vroege prototypes kunnen nu worden gemaakt met hulp van complexe modellen om deze vervolgens te testen in de simulator..”

Voorbereiding op de race in een simulator biedt coureurs talloze voordelen. Dallara bespaart aanzienlijk veel tijd en geld zonder in te boeten op de kwaliteit van de training. Coureurs kunnen zelfs de kleinste hobbels op de racebaan van een bepaald circuit voelen, omdat een laserapparaat de racebaan scant en de resultaten in de circuitsoftware opneemt. In combinatie met de zeer responsieve Moog servoactuatoren en verfijnde algoritmes in de motion cueing software zorgt dit voor een zeer realistische rijervaring. Het trainen in de simulator helpt Dallara ook met het optimaliseren van de auto-instellingen voordat de race van start gaat. Zo hoeven er minder rondes gereden te worden om de optimale instellingen te kunnen realiseren. Ook kunnen tijdens het gebruik van de simulator de wedstrijdtactieken worden besproken, voorbereid en getraind. Een ander voordeel is dat een simulator elke dag beschikbaar is, de hele dag door, terwijl trainingen op de racebaan aan bepaalde tijden is gebonden.

Andere belangrijke voordelen zijn dat de simulator veel problemen die op een racebaan voorkomen wegneemt en daarmee de veiligheid verbetert. Wanneer er op de testbaan wordt getraind, loopt de auto misschien kans op elektrische of mechanische problemen die een negatieve invloed op de training kunnen hebben en zelfs de uitslag van een race kunnen beïnvloeden. Hoewel de races op racebanen veiliger zijn geworden, kan dat niet concurreren met de absolute veiligheid van een professionele simulator.

Naast de voordelen van rijtraining, heeft Dallara haar ontwerp- en ontwikkelingstijd voor auto-onderdelen, carrosserieën en complete modellen verkort. De simulator maakt het mogelijk om het effect van bepaalde ontwerpkeuzes nauwkeurig te meten. Het nieuwe automodel wordt in de simulator geladen, waarna de bestuurder deze kan testen. De procedure kan worden gebruikt voor het beoordelen van nieuwe aerodynamica, veren en schokdempers en er kan worden getest hoe het gedrag en de degradatie van de banden verandert met de hoeveelheid benzine die wordt verbruikt. Een simulator verifieert de rijaspecten van een auto-ontwerp net als een windtunnel dit doet voor aerodynamica.

Er zijn talloze voordelen voor gebruik van een rijsimulator om in het beginstadium van het ontwikkelingsproces feedback van coureurs te krijgen, inclusief het vaststellen van verbeteringen in het voertuigmodel en het verminderen van de behoefte voor ontwerpalternatieven. Een simulatoromgeving geeft ook de mogelijkheid om feedback van minder ervaren coureurs op te nemen. Het biedt een veilige omgeving onder allerlei rijomstandigheden, inclusief bij gevaarlijkere manoeuvres.

Moog heeft motion systemen geleverd voor rijsimulators die door verschillende automotive OEM’s en fabrikanten van onderdelen worden gebruikt. Rijsimulators met verschillende opstellingen kunnen ook voor andere toepassingen worden gebruikt, zoals evaluatie van hoe de auto rijdt en het rijcomfort, onderzoek naar het gedrag van de bestuurders en evaluatie van rijassistentie-systemen. In toepassingen als deze, blijkt de rijsimulator ook zeer bruikbaar voor het ontwikkelen van auto-ontwerpen en het optimaliseren van prototypes. De benodigde  precisie voor de toepassing speelt een cruciale rol bij het kiezen van het type simulator en motion systeem en Moog werkt samen met haar klanten om hun behoeften te evalueren en de juiste technologie te kiezen.